Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tanjan matkassa

maanantai 14. maaliskuuta 2016

Iltatorilla Bangkokissa

Aiemmilla Bangkokin visiiteillä olen käynyt Chatukhakissa ja tällä kertaa halusin nähdä ja kokea jotain muuta. Olin muutamista blogeista huomannut Rot Fai -iltatorista juttua ja kun hieman surffailin, niin löysin tietoa, että kaupunkiin on avattu keskeisemmälle paikalle The new Rot Fai market, joten sinne oli suunnistettava.

Netistä löytämäni tiedon perusteella paikka on auki torstaista sunnuntaihin iltapäivä viiden ja puolenyön välillä, mutta muutaman myyjän kanssa juteltuani kuulin, että osa kauppiaista ja kojuista on auki myös tiistaisin.

Se alkuperäinen Rot Fai sijaitsee kauempana keskustasta mutta uuden löytää helposti Thailand Cultural Centerin välittömästä läheisyydestä Esplanade ostoskeskuksen takaa ja metrollahan tuonne on helpointa saapua. Seuraamalla ihmisvirtaa, melua ja tuoksuja paikalle löytää, jos ei malta opasteita seurata.

Suurin osa asiakkaista oli nuoria ja tavaraa myynnissä laidasta laitaan,täältä löydät kuitenkin helpoiten retroa ja ainakin kiinteiden liiketilojen perusteella suosittelen tätä paikkaa fiftarihenkisille tai ruoka-addikteille. Perus pad thaita täältä ei löytynyt, mutta lähes kaikkea muuta.


16 kommenttia:

 1. Nam. Voisin helposti viettää tuolla aikaa syöden ja syöden. Tosin nuo hyönteiset jättäisin kyllä välistä. Uskon, että sekin aika tulee vielä vastaan, että hyönteisten syöminen on ihan arkipäiväistä, mutta totuttelen siihen vielä (vuosia??) ihan näin ajatuksen tasolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei noi hyönteiset houkuttele vaikka jostain luinkin, että ihminen syö elämänsä aikana ötököitä...

   "Tietämättään hyönteisiä syövät sen sijaan lähes kaikki suomalaiset aivan pikkuvauvoja lukuun ottamatta.

   Pieniä hyönteisiä ja niiden munia ja toukkia on kaikissa salaatin- ja kaalinkerissä, jollei niitä ole myrkytetty täysin steriileiksi. Tiivistäen voi sanoa, että mitä luomumpaa sitä ötökämpää. Myös suklaan valmistuksessa käytetyssä kaakaomassassa on aina jonkin verran hyönteisiä, ja mikä olisi sen suomalaisempaa kuin pala Fazerin Sinistä."

   Poista
  2. Myös niitä ötökäitä pitää testata ainakin kerran! Maassa maan tavalla :P Kivasti rouskuu hampaissa

   Poista
 2. No on tosiaan aikamoinen tarjonta kaikenlaista! Muakaan eivät nuo hyönteiset varsinaisesti houkuttele, mutta muuten kyllä thaimaalainen ruoka on yksi suosikeistani. Tuollaisilla markkinoilla olisi kiva kierrellä jo ihan tunnelman takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kunpa saisinkin liitettyä tänne myös ne äänet ja hajut kuvien lisäksi. Varsinkin tuolla nurkassa jossa barit sijaitsevat on mieletön biisien sekamelska, siellä soi hevistä Aquan Barbiegirliin biisit sulassa sovussa ;)

   Poista
 3. Kaikenmaailman torit ja markkinat ovat aina ihan mahtavia paikkoja, niissä riittää ihmeteltävää, kun kojuissa myydään vaikka ja mitä. Tosin kalatorit kierrän aina kaukaa, se haju on ihan hirvittävä. Etelä-Ranskassa parasta oli, jos osui pikkukaupungissa kierrellessä jollekin torille, varsinkin Nizzan kukkatori oli huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täällä Thaikuissa hajut on jo pelkäsätään kadulla kävellessä välillä aivan järkyttäviä, joten toreilla myytävät kalat ei tee enää minkäänlaista refleksiä mulle. Yksi vielä on joka ällöttää ja mihin ei meinaa tottua, durianin löyhkä.

   Poista
 4. Torit ovat aina ihan parhaita kohteita missä vaan reissaakin. tuolla kyllä riittäisi ihmeteltävää. Maistoitteko hyönteisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Mulla on sen verran paljon allergioita, että jätän noi ötökät ja merenelävät muiden syötäviksi. Ja kun pakettiin lisätään vielä keliakia, niin ihan kauheasti ei tuolta toreilta syötävää mulle löydy.

   Poista
 5. Nam Nam, mitä herkkuja! Itselläni Aasian valloitus alkaa tänä syksynä ja odotan innolla. Thaimaa ei valitettavasti ole listalla mutta joku päivä vielä...

  VastaaPoista
 6. Tästä en ollut kuullut, vaikka muilla toreilla tulikin Bangkokissa kierreltyä. Valikoimaa näyttää perinteiseen tapaan olevan laidasta laitaan. :D Enpä itsekään innostu hyönteisten syömisestä, mutta YK:han kehottaa myös länsimaita kiinnostumaan niistä ja ottamaan osaksi ruokavaliota, niissä on proteiinia ja kivennäisaineita ja ovat yksi keino lisätä ruokaturvaa tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
 7. Ruuhkassa epäilyttävän näköistä ruokaa :-) - tämänköhän takia en ole Thaimaa-fani. Bangkokissa olen kyllä ajatellut, että kai siellä yleissivistyksen takia joskus pitäisi käydä vaikka Phuketissa jo tulikin kerran käytyä.

  VastaaPoista
 8. Chatukhakissa tuli vuosi sitten kierreltyä. Oli hauska huomata miten paikka oli muuttunut. Kävin siellä edellisen kerran 10 vuotta aikaisemmin ja silloin paikka oli hurmaava ja hälisevä kaaos. Nyt se oli jo ehkäpä liiankin siisti ja järjestelmällinen makuuni. Mutta maailma muuttuu ja hyvä, että tulee tällaisia muitakin iltatoreja kaupunkiiin. Bangkok on mun yksi lempikaupunkini Aasiassa.

  VastaaPoista
 9. No nyt <3 tässä on se syy, minkä vuoksi minä joku päivä saattaisin itseni Bangkokiin raahata :-) Ihanat kuvat ja tunnelma! PS. Fjällräven(itkään?) eivät taida olla ihan sieltä autenttisimmasta päästä :-)?

  VastaaPoista
 10. Noi Bangkokin iltatorit on kivoja! Itsellä mukavia kokemuksia niistä, joitain ruokia tarvisi uskaltaa enemmän kokeilla :-)

  VastaaPoista
 11. Täällä odotellaan kuvia Bora boralta ;) Ville

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...