Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tanjan matkassa

torstai 28. tammikuuta 2016

Bucket list

Eli lista asioista mitä haluat tehdä ennen kuolemaa. Kuullostaapa ikävälle mutta toisaalta omien haaveiden kirjaaminen ylös voi olla terapeuttista ja ainakin mulle se tekee haaveista konkreettisempia. Listaahan voi aina muokata elämäntilanteiden mukaan. Mun bucket listiin kuuluu tällä hetkellä seuraavia asioita:

- Kiipeäminen Afrikan korkeimmalle vuorelle Kilimanjarolle


- Afrikan safari ja big five
- Snorklailu Bora Boralla
- Moottoripyörämatka etelä-Amerikassa
- Macchu Picchulla käynti
- Skyjump Aucklandissa


- Vaellus Ylläkseltä Hettaan
- Moottoripyörällä Nordkappiin
- Roadrip Amerikassa
- Käynti Kiinan muurilla
- Santiago de compostela eli Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreitin vaeltaminen
- vierailla ainakin sadassa maailman itsenäisistä valtioista (niitä on 193kpl)
- melontareissu Kwai-joella
- käydä Galapagos-saarilla
- hengailla Bondi beachillä
- ottaa risteys vasemmalle ja nähdä kuuluisa Albuquerque


Listallani on myös monta sellaista asiaa mitkä eivät liity matkailuun, mutta ne haluan pitää omana tietonani.  Matkailulistalle varmasti tulee vielä monta kohdetta lisää ja jotkin noista ylläolevista saattaa toteutua lähivuosina, ainakin tuo snorklailu Bora Boralla ei ole mikään mahdoton toteuttaa ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin pyöreitä vuosia voisi juhlistaa vaikkapa Afrikan safarilla :)

Haasteena voisin antaa sulle blogini lukija tehdä oman matkailuun liittyvän listan. Postaathan kommentteihin linkin kun olet listasi julkaissut.


55 kommenttia:

 1. Ja heti kun olin julkaissut listaa niin mieleen tuli monta asiaa mitkä tuosta jäivät puuttumaan, kuten
  - kuumailmapalloilu Kappadokiassa
  - illallinen beduiiniteltassa aavikolla tähtitaivaan alla
  - jääkarhun bongaaminen luonnossa (tarttee varmaan lähteä Alaskaan)
  - nähdä Grand Canyon

  VastaaPoista
 2. Eli lista asioista mitä haluat tehdä ennen kuolemaa. Kuullostaapa ikävälle...

  No jaa. Jokainenhan ajattelee olevansa kuolematon ja että aikaa on tästä päivästä eteenpäin ainakin 30 vuotta ja että eläkkeellä sitten on aikaa jne.

  Kun sitten eräänä päivänä huomaakin, että ei se ihan noin mennyt, saattaa pikkasen hatuttaa...

  Siksi on toi hyvä tehdä tällaisia istoja, koska kuten sanoit, ne tekevät asioista konkreettisempia, ja auttavat usein myös tekemään haaveista totta. Tietenkin kaikista parasta on unohtaa koko listan tekeminen, ja lähteä vain menemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku ehkä saattaa luulla olevansa kuolematon, mä en. Mutta ei niistä mun taustoistani sen enempää täällä.

   Mä tein listaa sen takia, että pystyisin mahdollisesti yhdistämään reissuillani joitain asioita. Raha kun ei mun luona kasva puussa niin hyvin suunnittelemalla saattaa saada enemmän kuin toivoo.

   Esim Kilimanjarolle mun on nykyisellä kunnolla ihan turha yittää mutta kuntoa mä voin parantaa esim Lapin vaelluksella tai kävelemällä Pyhän Jaakobin tien Santiago de compostelaan.

   Tai miksi varaisin vain pelkän safarimatkan Afrikkaan valmismatkana, kun samalla rahalla ja hiukan enemmän vaivaa näkemällä voisin yjdistää siihen reissuun jotain muutakin.

   Tässä taloudessa ei toimi pappa betalar enkä ole voittanut lotossa, joten suunnitelmallisuutta valitettavasti vaaditaan.

   Ei kait siinä mitään, jos on mahdollista mennä niinkuin haluaa mut valitettavasti se ei mulle ole tällä hetkellä mahdollista.

   Poista
 3. Jos päädyt bucket listaa täyttäessäsi Kiinan muurille, niin suosittelemme siellä yöpymistä: http://ikilomalla.fi/telttailu-kiinan-muurilla/
  Yksi elämämme hienoimpia kokemuksia!!

  Mekin olemme miettineet tuota sky jumpia - ajateltiin arpoa kumpa menee sen hyppäämään ��

  Titta & Thomas / IKILOMALLA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi antaa ilo hyppäämisestä vain toiselle, ei ton nyt luulis matkabudjettia kaatavan? Mua jäis harmittamaan, jos matkakaveri hyppäis ja mä en, varsinkin kun tuonne Aucklandiin on matkaa.

   Tietysti jos niillä nurkilla matkustelee useammin niin sittenhän sitä saattaisi kestää toisen hehkutuksen kuinka makea kokemus hyppy oli. Olisi sitten jotain mitä odottaa...

   Poista
 4. Jes, näitä on tosi kiva lukea! Tosi monta samaa tulisi varmasti listalle. Oman listan väsäämisessä epäilemättä kestäisi kauan, mutta jos saan sen joskus tehtyä niin tuun tänne linkkaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei minunkaan lista täydellinen ole, jos olisin odotellut sen valmistumista kokonaan niin en olis voinut sitä useampaan vuoteen julkaista. :)

   Poista
 5. Bucket listoja on kiva tehdä ja lukea. Tein oman listani muutama vuosi sitte, ja tällä hetkellä listalla on vähän yli 100 kohtaa. Muutamia olen saanut jo vedettyä yli.
  Jääkarhuja voi muuten hyvällä tuurilla nähdä myös Huippuvuorilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä huomasin sun blogista, että keräilet Hard Rock paitoja. Ootko laskenut kuinka monessa HR:ssa olet käynyt?

   Poista
  2. Nyt on muistaakseni kasassa 13 paitaa. Paitojen kerääminen on myös mun bucket listalla.

   Poista
  3. Kaveri halusi käydä Jenkkien Coast to Coast -reissulla jokaisessa mahdollisessa Hard Rock Cafessa vuonna 1994. Sen jälkeenkin olen nähnyt niitä lukuisia, mutta olen mennyt muistaakseni vain yhteen sisälle. Tämä tapahtui niinkin eksoottisessa paidassa kuin Teneriffalla toissa talvena. Matkaseurueen jäsen oli aina haaveillut juovansa joskus oluen Hard Rock Cafessa, niin en tietenkään voinut kuin olla mukana hänen iloisessa tapahtumassa. Itse olen omistanut yhden Hard Rock Cafe Bahrain -paidan. Sain sen tuliaiseksi Bahrainista ja hieno paita olikin! Itse kävin katsastamassa kyseisen raflan vain ulkopuolelta omalla reissullani. Vaikka ei ole niissä tullut käytyä sisällä, niin HRC-rafloja vastaa itsellä ei mitään ole.

   Poista
  4. Mullakin alkoi Hard Rock Cafeiden bongaus vasta muutama vuosi sitten lähinnä vahingosta. Nyt kasassa jo useita kymmeniä ja tulevalla reissulla on mahdollisuus käydä 11 uudessa paikassa :D

   Paitoja ei kyllä jokaisesta mahdu mukaan ku yritän pärjätä reissun vain yhdellä matkalaukulla, jonne pitää tunkea kaikkea iltapuvusta alkaen...

   Poista
 6. Minunkin täytyisi tehdä oma lista. Olen niin ahkerasti käynyt paikoissa, joissa olen lapsesta asti halunnut käydä (mm. Galapagossaaret, Inca Trail, Kuuba jne), että niistä jäljellä on enää Filippiinit. Uusia on nimittäin tullut roppakaupalla lisää. Pitäisikin kirjata ne ylös, niin lomasuunnitelmia tehdessä olisi helpompi valita, minne seuraavaksi lähtee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin mua on helpottanut paljon tuo listan tekeminen, esim Kilimanjarolle valmistaudun kävelemällä Santiago de compostelaan ja käymällä Lapissa vaelluksella. Ja tietty jos Afrikkaan menee, niin se safarikin hoituu samalla :D

   Poista
 7. Kuinkahan pitkä lista sitä itselle tulisi? täytyy ottaa haaste vastaan ja ruveta kirjaamaan ylös paikkoja. Ehkäpä joskus saan sen tehtyä ja postattua blogiinkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listaasi odotellessa :D

   Mä saan tänä kevään jo muutaman asian pois listalta ja ensi vuodellekin suunnitelmissa jokunen vähentää... Joten parin vuoden päästä sitä saa tehdä taas uutta listaa :D

   Poista
 8. Paljon itseänikin kiinnostavaa löytyi sun listalta :) Mä tykkään yleensä listailla vähän ja kaikkea, mutta bucket listaa en jostain syystä ole koskaan edes yrittänyt tehdä. Musta tuntuu että mulla on niin paljon haaveita, että kaikkien niiden listaaminen saisi mut vain tajuamaan, ettei yksi ihmisikä millään riittäisi kaikkeen :D On mulla kyllä silti mielessäni ns. bucket lista. Siellä on aina kerralla muutama must do -juttu, jotka sitten yritän lähitulevaisuudessa toteuttaa ja korvata sitten uusilla. Pitkään mielen listallani olleet Perun reissun ja NHL-pelissä käymisen pääsen onneksi toteuttamaan tänä vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi NHL-matsi kuullostaa mielenkiintoiselta :) Toivottavasti saat toteutumaan piakkoin.

   Poista
 9. Olin jokunen vuosi sitten Aucklandissa, ja tuolla tornissa. Mulla tuli jo pupu pöksyyn, kun näin noita sky jumpioita, ei tullut mieleenkään mennä itse.
  Mulla on mun oma bucket lista mun blogin välilehdellä ja täyttelen sitä aina sitä mukaan, kun uusia haaveita tulee. Road trip USAssa olisi kyllä mahtava! Pitää vain ensin hankkia ajokortti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään tuonne Skyjumpiin on niin pitkät jonot, että se pitää varata etukäteen, joten kun sen on maksanut niin paree olis että sen sitten hyppäisi :D

   Poista
 10. Mulla on haaveissa niin paljon kaikkea (matkoja ja kaikkea muutakin) ja ne myös vaihtelevat aika paljon, joten en ole edes miettinyt listaavani niitä muualle kuin ihan vain päähäni. Siellä ne soljuvat sekaisin, mikä milloinkin päällimmäisenä, ja lisäksi aina tulee uusia haaveita. Maailmanympärimatkalla tuli toteutettua matkahaaveista aika monta, alkaen siitä itse maailmanympärimatkasta. Esimerkiksi Galapagossaaret kuitenkin jäivät sillä reissulla väliin, samoin safari Afrikassa. Ehkä niidenkin aika vielä tulee! Vaikka mulla on palava halu nähdä ja kokea uusia paikkoja, olen samalla äärimmäisen onnellinen että tähän mennessä olen päässyt jo niinkin paljon näkemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tuleva maailmanympärimatka on kanssa aika suppea, ajattelin keskittyä vain Sydneyn alueeseen, muutamaan saareen Tyynellä merellä, Hawaiin ja Kaliforniaan. Mutta pallon ympäri menen joka tapauksessa :)

   Muut mantereet jää sitten seuraaville reissuille.

   Kukin tavallaan!

   Poista
 11. Mä en uskalla enää täydentää omaa listaa, sillä siitä voisi tulla liian pitkä. Galapagossaaret löytyy omaltakin bucket listalta. Kiinan muuri on siisti, suosittelen!

  VastaaPoista
 12. Ihana lukea että muillakin on samoja asioita listalla kuin itsellänikin olisi, vaikken vielä listaa ole saanut tehtyäkään. Mielessä se kuitenkin on ja Anne saikin aikaiseksi jo omansa ja paljastaa sitten blogissa omina postauksinaan kun joku kohta tulee toteutettua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä listaa välttämättä tarvitse saada paperille tai nettiin, tärkeintä on että omassa päässä on niitä haaveita joita haluaisi toteuttaa.

   Poista
 13. Voih. Monta samaa kohdetta löytisi munkin listalta. Ehkä kokoan oman blogiini jossain välissä. :) Unelmista on hyvä pitää kiinni, niillä on yleensä aika paksut ja vahvat juuret!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mä olen kansssa todennut. Ilman unelmia elämä olisi aika tylsää ja päämäärätöntä!

   Poista
 14. Mulla on olemassa toivottoman pitkä listä paikoista, joissa haluaisin joskus käydä. Se ei valitettavasti lyhene ollenkaan, koska haluan palata moniin paikkoihin uudestaan ja keksin myös jatkuvasti uusia. Tuollainen tiivistetty parinkymmenen kohteen lista voisi olla hyödyllinen, niin tulisi toteutettua myös ne suurimmat haaveet eikä sorruttua vain peruskiinnostaviin helppoihin kohteisiin. Ainakin Uusi-Seelanti ja Amerikan roadtrip olisi mun listan kärkipäässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän mun listaan tuu uusia kohteita sitä vauhtia kun saa edellisiä alta pois ;)

   Poista
 15. Munkin lista on lähinnä vellonut ja elänyt päässä, mutta oon myös onnekseni huomannut että monta kohtaa sieltä on toteutunutkin. Kuten Afrikan safari ja big five, joka on muuten suhteellisen helppoa ja kohtuuhintaista Etelä-Afrikassa. Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin yhdistää tuohon Kilimanjarolla käyntiin sen safarin, mutta pääseehän Tansaniasta lentäen Etelä-Afrikkaankin :D

   Poista
 16. Ihanuus, mitä matkahaaveita; muutama löytyy omaltakin listalta!
  Näitä on mukava pyöritellä mielessään ja puntaroida, mitä olisi mahdollista ajan mittaan toteuttaa. Ja aina kun saat yhden toteutettua, mieleen putkahtaa jälleen uusia haaveita. Mutta mikäpäs siinä haaveillessa, kun sen ansiosta jaksaa puurtaa läpi harmaan arjen!

  P.S. Väiski on aivan ykköstä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väiski on paras :D

   Tänä keväänä listaltani lähtee muutama juttu ja ensi vuonna lisää... Jotta sinne voi sitten lisätä jotain uutta :D

   Poista
 17. Moottoripyöräilyä lukuunottamatta melkein kaikki sinun listassasi kuulostaa oikein houkuttelevalta! Mun lista keskittyy kyllä realistiseen lähitulevaisuuteen ja yksitoikkoisesti ainoastaan vaellusmatkoihin:

  -pidempi vaellus Mt. Assiniboinen ympäristössä (Kanadan Kalliovuoret)
  -pidempi vaellus Jasperin kansallispuistossa (Kanadan Kalliovuoret)
  -Tilicho-järvi ja Annapurna Circuit uudestaan (Nepal)
  -Gokyo-järvet ja kolmen solan ylitys Everestin alueella (Nepal)
  -Manaslu Circuit (Nepal)
  -vaelluksia Uuden-Seelannin Eteläsaarella
  -Overland Track Tasmaniassa (Australia)
  -lisää vaelluksia Hokkaidolla (Japani)

  Saas nähdä, onko muutoksia havaittavissa viiden vuoden sisään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa kyllä hyville noi sinunkin suunnitelmat, mulla vaan taitaa reumaiset nivelet asettaa rajoituksia sille, kuinka paljon pystyy vaeltamaan ja millaisessa maastossa. Joten nyt mennään helpoilla reiteillä ja ilman rinkkaa :)

   Poista
 18. Mulla jossain kummitteli mielessä, että joku oli kirjoitellutkin just Bucketlististään, ja tässähän tämä olikin! (Kävin kantamassa myös oman korteni kekoon, kliks https://lifelongadventureblog.wordpress.com/2016/02/05/igtt-22016-vlogipostaus/) Kivan kattavasti erilaisia asioita, ja olipa hauska lukea jonkun toisen haavelistaa. Toivottavasti saat toteutettua monta kohtaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milloinhan mä uskallan laittaa ensimmäisen itsekuvaamani videon tänne... Sitä odotellessa :)

   Poista
 19. Amazonas oli viimeinen mun sankolistallani ja olen vähän tylsistynyt, koska mikään ei voi olla lähellekään sitä, mitä Amazonas oli. Ajattelin herätellä ruokahaluani käymällä tylsissä maissa ihan tyyliin pallokartalle sormella tökkimällä jos sitten vastaan tulisi jotain mielenkiintoista. Käyhän Ville Haapasalokin aika usein tylsissä mestoissa, mutta pystyy löytämään niistä jotain mielenkiintoista. Venäjällä tietysti voi käydä aina uudelleen, jos mielikuvitus loppuu. Venäjä on mun Kanariani ja Phuketini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm... Mulla on kokonaan kokematta sekä Kanaria että Phuket, eli kait ne pitää tuonne listalle laittaa. Tuntuukohan mikään enää miltään, jos esim pääsen Kilimanjarolle vuoden päästä syksyllä?

   Poista
 20. Ihana postausidea, todellakin menee to do-listalle! Tosi kiva lukea tällaisista postauksista. Moneen sun haaveeseen voin samaistua...

  VastaaPoista
 21. Munkin pitäis omat jutut oikein kirjata ylös. On meillä joitakin samojakin juttuja, ainakin Amerikan roadtrip ja Machu Picchu.. Tosin ne taitaa olla melkein kaikilla muillakin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taitaa roadtrip toteutua jo tänä vuonna... Pelottavaa :)

   Poista
 22. Olen tehnyt yhden "ämpärilistan", tämä tapahtui vuonna 2012. En sitä pitkään miettinyt enkä ole sitä päivitellyt, mutta kyllä sieltä löytyy edelleen hyviä matkaideoita: http://www.matkablogi.fi/2012/07/bucket-list-2012-haavelista/.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavia juttuja oli sun listalla... Kannattaa katella mun blogia tuossa maaliskuun lopussa, lähden sille sun haaveilemalle reissulle Australian ja Uuden-seelannin kautta Hawajille :) Ja yhdistän siihen sen luksusristeilyn, mutta häämatka se ei mulla ole!

   Poista
 23. Näitä on aina kiva lukea - varsinkin, kun on tällainen listojen tekijä ja rakastaja :D Noista sun jutuista moni päätyisi omallekin listalle, kuten roadtrip Jenkeissä, Galapagos ja Kiinan muuri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ihan kauheaa, ku lukee muiden blogeja niin omalle listalle tekisi mieli lisätä vaikka mitä... No 29 yötä ja omalta listalta alkaa lähtemään juttuja pois :D

   Poista
 24. Hyvä tavoite tuo 100 maata! Tervetuloa vaan sitten kun se on kasassa mukaan Maailmanmatkaajiin - toki sivujamme voi seurata jo sitä ennenkin http://maailmanmatkaajat.org/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, taitaa tehdä tiukkaa. Jos saisi edes sen sata TCC-kohdetta.

   Mulla oli aikoinaan tavoitteena että nelikymppisenä olisi 40 maata käytynä, se tarkoittaa sitä, että ensi ja seuraavana kesänä täytyisi koko eurooppa koluta läpi :( No, 4 uutta maata tulee tässä ennen toukokuuta ja jos hyvä tuuri käy niin kesällä ainakin 2 lisää.

   Poista
 25. Jee, hieno juttu! Minä aina kannustan näihin haaveisiin, joita on hyvä kirjata ylös vaikkapa tälläisen listan muodossa! Lista mukavia asioita, joista ajattelee, että nämä ovat minulla edessä joku kaunis päivä, pitää mielen iloisena ja virkeänä ja asenteen kohdallaan. Niin minä haluan uskoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tunne, kun tietää että parin kuukauden sisällä on jo joitain asioita saanut pois listalta. :) Jotta sinne saa lisättyä jotain uutta...

   Poista
 26. Mä en ole omaa listaa kirjoittanut ylös, koska tällä hetkellä on mentävä lähinnä sinne, minne tulee mahdollisuuksia eteen. :) On mullakin sellaisia unelmapaikkoja, jotka haluaisin vielä nähdä ja tehdä, ja muutamia samoja kuin sullakin! Ne top-jutut vaan tuntuu muuttuvan koko ajan, joten aika näyttää, mihin sitä lopulta päätyykään :D

  VastaaPoista
 27. Useita samoja juttuja löytyy omaltakin listaltani ja osan näistä olen ehtinyt jo toteuttaakin. Mielestäni on hyvä ajatus tehdä tällaista listaa, sillä aika on täällä jokaisella rajallinen, eikä joka paikkaan ehdi. Kun listalle konkretisoituu, mitkä ovat ne paikat, jotka oikeasti elämänsä aikana haluaa nähdä, todennäköisesti suuremman osan niistä ehtii näkemäänkin. Toki joskus on hauska lähteä ex tempore vain johonkin, mutta uskon, että sanomalla ääneen unelmansa, useampi niistä toteutuu.

  VastaaPoista
 28. Safari Afrikassa. Ihan ehdoton. Muut jäävät kauaksi jälkeen :-)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...