Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tanjan matkassa

lauantai 23. tammikuuta 2016

Ei menny niinkuin Strömsössä

Monesti matkaoppaita lukiessa tulee halu kokea ihan kaikki mahdollinen loman aikana. No kaikki ei aina ole sitä mitä kirjoissa kerrotaan.

Lonely Planet, Egypt, 5th edition
"There are two unfinished obelisks in the vicinity of Aswan. ... The other unfinished obelisk - this time complete with hieroglyphics - is in the desert west of the Monastery of Saint Simeon. You´ll need a guide, preferably on a camel, to find it."

Keväällä 2001 olin oppaana Luxorissa ja eräänä vapaapäivänä saimme ystäväni kanssa idean lähteä Assuaniin katsomaan keskeneräiseksi jäänyttä obeliskia. Ei muuta kuin paikallisjunaan ja menoksi. Perillä etsimään kameleita ja henkilöä, joka tietää missä tuo kivenmurikka sijaitsee. Vihdoinkin löysimme pari nuorta poikaa, jotka suostuivat lähtemään vaikka he yrittelivät varoitella, että määränpäähän on matkaa ja vastassa ei välttämättä ole mitään sellaista, minkä takia sinne kannattaa mennä.

Aavikolla oli luonnollisesti kuuma, kamelin selässä alkoi takapuoli puutua ja jano iskeä ja matka vaan jatkui ja jatkui. Lopulta toinen kamelikuskeista ehdotti, että jos pojat ratsastaisivat toisella ja me tytöt toisella kamelilla. Noin tunnin matkan jälkeen saavuimme kohteeseen...

Kuvat kertokoon enemmän kuin tuhat sanaa...


 

Ei mennyt niinkuin Strömsössä, mutta nyt on tuokin kivenpalanen nähty. En suosittele muille kuin todella innokkaille egyptologeille.

19 kommenttia:

 1. Ehkä tässä voi ajatella että matka on tärkeämpi kuin määränpää... Saittehan ainakin annoksen aavikkoilmaa ; )

  VastaaPoista
 2. No, tietääpähän ainakin, että on tullut tuokin nähtyä :-D Seikkailu oli varmasti parempi kuin itse lopputulos...

  VastaaPoista
 3. Olipa ainakin ikimuistoinen seikkailu! ��
  Ehkä paikan päällä vähän turhauttavaa kun näkee niin paljon vaivaa ja aikaa "turhan takia", mutta myöhemmin tällaisista kokemuksista saa hyvät naurut!

  Titta / IKILOMALLA

  VastaaPoista
 4. Hahhhah! Sainpas makeat naurut :D Sattuuhan näitä :)

  VastaaPoista
 5. Heh, ehkä tuossa retkessä oli juurikin parasta se, ettei määränpäässä ollutkaan mitään kovin kummoista :D

  VastaaPoista
 6. Hahahaa :D Voi ei, ei tainnut olla aivan matkan arvoinen, ainakaan sillä hetkellä. Myöhemmin tällaisille voi jo nauraa :D

  VastaaPoista
 7. No, olenpa vaatimattomammankin kivenmurikan takia pitkän matkan kulkenut, jos yhtään lohduttaa. Mistäpä niitä paikallisten varoitteluista tietäisi, kun ne ovat eläneet arkeologian keskellä, niin saattaa olla meikäläisittäin hienokin.

  VastaaPoista
 8. Aika retki aika vähäisen "nähtävyyden" takia :-)

  VastaaPoista
 9. täällä egyptologi, päivää :-) Nauru olisi saattanut määränpäässä tulla- toivottavasti matka ei muuten ollut ihan hukkaan heitetty?

  VastaaPoista
 10. Voi eikä 😏 näin meillä "turisteilla" on näitä pakkomielteitä....pakko nähdä jne.

  VastaaPoista
 11. Oh no, no aika kultaa muistot ja vielä tämäkin reissu tulee olemaan upea :)

  VastaaPoista
 12. Hehhee, ei se päämäärä vaan se matka! :) saittepahan ratsastaa kamelilla hyvin matkan ja onhan tuo nyt hauska matkamuisto :)

  VastaaPoista
 13. Oivoi, aina tuollaiset jutut eivät kauheasti tapahtumahetkellä naurata, mutta kyllä ne jälkikäteen on yhtiä kirkkaimmista muistoista. Ja niinhän se menee että se on se matka eikä määränpää joka välillä on se juttu ;)

  VastaaPoista
 14. Heh, mut tällaiset jutut säilyykin kaikkein parhaiten mielessä ja näistä saa ne hauskimmat matkajutut. :D

  VastaaPoista
 15. Vähän vastaava oli meillä joskus Irlannissa. Matkaoppaassa oli tärkeäksi mainittu hedelmällisyyskivi. Väärää reittiä tietty mentiin. Ajeltiin mutkatietä, joka vain pieneni ja pieneni, ja lopulta löytyi sellainen ehkä puolimetrinen kivi, joka oli aidattu, ettei edes koskemaan päässyt. Ja paluumatkalle löytyi se varttitunnin matkan vaativa leveä päätie.

  VastaaPoista
 16. Hahah, hieman alkoi naurattaamaan :D Egyptologeille varmasti must, mutta itseänikään ei saisi kyllä hyppimään innosta :)

  VastaaPoista
 17. :-----D Ahahaahahaha. Voi ei. No ainakin pääsitte kokemaan kamelikyytiä oikein huolella!

  VastaaPoista
 18. Haha, voi ei! :D No onneksi tuolle voi sentään nauraa myöhemmin ja onpahan tarina kerrottavaksi!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...