Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tanjan matkassa

lauantai 6. helmikuuta 2016

Kylpylälomalla Etelä-Karjalassa

Kahtena vuotena peräkkäin mulla on ollut mahdollisuus lomailla Holiday Club Saimaassa, Lappeenrannan Rauhassa. Viime vuonna majoituin päärakennuksen Gant-huoneissa, jotka ovat siis sisustettu Gantin tekstiilein. Huone oli rauhallinen, lyhyen kävelymatkan päässä hisseiltä, joilla pääsi vastaanottoon sekä kylpyläkerrokseen, jossa myös ravintolat sijaitsevat. 

Kuten kuvasta näkyy, hieman väriäki huoneesee oli saatu pinkeillä tyynyillä mutta muuten huone oli hyvin maskuliininen tummine kalusteineen ja ruskeine nahkaisine nojatuoleineen. Tilava suihku ja vessa on kuvassa vasemmalla sijaitsevan liukuoven takana. Erityisen kiitoksen saa hyvä, pehmeä sänky (vaikka kotioloissa tykkäänkin kovemmista) ja riittävän valon antavat lukuvalot. Myös huoneen siisteys oli hatunnoston ansaitseva.

Tänä vuonna pyysin sitten päästä Castle-hotellin puolelle. Castle-huoneet sijaitsevat entisessä Rauhan mielisairaalassa ja sekä käytävät että huoneet olivat remontoitu vanhaa taloa kunnioittaen. Kuten kuvasta huomaa, tällä kertaa en päässyt nauttimaan parisängyn leveydestä, mutta sänky ei tälläkään kertaa saa moitteita.

Ainoat moitteet huoneessa tulevat seuraavista asioista, kylpyhuoneessa lattian valun aikana kaadot on tehty päin seiniä ja suihkussa ollessa kaikki vesi valuu vessan puolelle ja vettä saa lappaa ihan urakalla takaisin lattiakaivoon. Vessan puolella on kyllä oma lattiakaivonsa, mutta eihän se vesi ylämäkeen nouse. Toinen mikä pisti silmään, oli sängyn asettelu huoneeseen. Sängyn ja vieressä olevan tolpan väli oli niin kapea, että kokoiseni ihminen ei päässyt sulkemaan verhoja muuta kuin sängyn yli hyppimällä.

Pääsin myös kurkistamaan viereiseen huoneeseen siivoojan siellä touhutessa ja yllätyin siitä, kuinka isoja kahden hengen huoneet tuolla Castle-hotellin puolella olivat. Tilaa oli lähestulkoon saman verran kuin nykyisessä kämpässäni Helsingissä. Suosittelen lämpimästi, jos haluat nauttia hetken luxuksesta joko yksin tai puolisosi kanssa. Castle-hotellin huoneet ovat vain aikuisille.




Kuvassa Castle-hotellin rakennus, valitettavasti jouduin ottamaan kuvan sisältä, koska ulkona paukkui lähes kolmenkymmenen asteen pakkanen. Kylpylään ja ravintoloihin pääsi kätevästi yhdyskäytävää pitkin.


Kylpylässä kulutin eniten aikaani saunamaailmassa, joka pitää sisällään neljä erilaista saunaa. Kaikki saunat ovat sekasaunoja, viimeisimmällä vierailulla saunamaailmassa sai nauttia lähes yksin. Liekö asiakkaita karkoittanut muutaman euron maksu, mutta itse koin saunamaailman olevan rahalle vastinetta. Höyrysauna alkoi olla loppuillasta jo polttavan kuuma eikä siellä kovinkaan kauaa pystynyt istumaan, sama oli mastersaunan kanssa. Suolasaunassa taas lämpöä ei ollut juurikaan normaalia huoneenlämpöä enempää, ehkäpä oikea nimi olisi suolahuone, kaikesta huolimatta reumaiset nivelet pitivät kovasti huoneessa istumisesta. Mökkisauna taasen oli pieni ja viihtyisä ja löylyissäkään ei ollut valittamista. Kylpyläpuoli yksin reissaavalle aikuiselle on hieman liian rauhaton ja itse jäin kaipaamaan lämmintä poreallasta, joka tuolta puuttuu.

Ravintoloista vierailujeni aikana kävin vain O´Learys nimisessä sporttibaarissa. Listalla ruoka painottuu hampurilaisiin ja gluteenittomia vaihtoehtoja ei juurikaan ollut. Iso vaiva ei olisi ottaa gluteenittomia hampurilaisia listalle, sämpylät kun nopeasti sulattaa ja lämmittää pakastimesta. Ja nekin mitä piti olla gluteenittomia, eivät sitä olleet, reissuni jälkimmäinen yö meni vatsakivuista kärsien. Palautetta on laitettu ravintolaan ja toivottavasti he ottavat tästä opikseen.

Hotelliin ollaan avaamassa ihan näinä päivinä Classis Pizza-ravintolaa, joka monipuolistaa tarjontaa. Toivottavasti siellä osattaisiin ottaa erityisruokavaliot paremmin huomioon. Aamupala on samantyylinen kuin yleensä suomalaisten hotellien aamupalat ovat, täällä pisti silmiin vohvelirauta, jolla voit paistaa itse herkullisen vohvelin.

Yksi iso miinus pitää vielä mainita. Hotelli sijaitsee syrjässä, 35km Lappeenrannan keskustasta ja 7km Imatralta. Halpojen Onnibus-lippujen päälle yli 60€ taksista suuntaansa on hieman liikaa, joten suosittelen omalla autolla kulkeville.


30 kommenttia:

  1. On kyllä todella ikävää, että gluteenittomiksi luullut ruuat eivät olleetkaan sitä! Toivottavasti ottavat palautteesi vakkavasti. Viihtyisän näköinen paikka, mutta autottomalle sijainti kylläkin kehno.

    VastaaPoista
  2. Virkistävää lukea kylpylästä, jota ei ole tullutkaan vielä vastaan aiemmin. Ehdottomasti pitää käydä kokemassa joskus. :)

    VastaaPoista
  3. Olenkin miettinyt, että onkohan tuo vierailemisen arvoinen kohde. On kuitenkin aika kaukana Helsingistä katsottuna, eikä sen takia ole tullut vielä harkittua retkeä sinne.

    VastaaPoista
  4. Kivan näköinen paikka :) Sääli ettei paikan päälle pääse julkisilla, mulla kun ei ajokorttia ole.
    Tosi ikävää ettei gluteenittomat ruuat olleetkaan sitä mitä piti. Toivottavasti saat palautteellesi vastauksen.

    VastaaPoista
  5. Ihana tuo vohvelirauta aamupalalla. Tosi hyvä idea että saa itse paistaa vohvelinsa ja ainakin ne on sit just paistettuja eikä pari tuntia seisseitä korppuja.

    VastaaPoista
  6. Saimaan puolesta tuo kylpylähotelli kiinnostaisi mutta muuten se tuntuu olevan jotenkin niin syrjässä ettei meillä ole ollut sinne suuntaan kulkua. Vohvelirauta kuulosti kivalta, samoin saunamaailma ja isot huoneet. Jäi mieleen kyllä jos ollaan tuolla suunnalla kulussa.

    VastaaPoista
  7. Mä en kauheesti innostu kylpylälomista mutta ehkä en oo vaan päässyt vielä niin hyvään kylpylään että tykkäisin löllötellä vedessä. :) Ja tosiaan melko kaukanahan tuo on, mutta saapi nähdä josko joskus sinne eksyisi :D

    VastaaPoista
  8. Kivalta näyttää tuo Castle-puolen huone! Ja joo, ei tuonne päin oikein kannata ilman autoa lähteä. Nimimerkillä olen entinen imatralainen. :) Mutta ehkä sen nimikin kertoo - Rauha on rauhallisessa paikassa! Mieluusti lähtisin tuonne paremman puoliskon kanssa viikonloppua viettämään, vanhojen kotiseutujen lähelle.

    VastaaPoista
  9. Voi morjens, paha virhe käynyt heillä! Kyllä voisi itseä ärsyttää se, että joutuisin viettämään yön kivuissa tuollaisen asian takia. Hyvä, että laitoit palautetta :). En juuri pinkistä välitä, mutta onhan nuo tyynyt söpöt tuossa ympäristössä.

    VastaaPoista
  10. Väärin tehnyt lattiakaivokaadot ovat kyllä todella ärsyttäviä! Muutamissa hotelleissa olen samaan törmännyt, ja aina se vaan ketuttaa. Ollaan menossa samoilla suunnille pääsiäisenä, yövytään kaksi yötä Imatran Valtionhotellissa, josta olen varannut myös vähän hoitoja. :)

    VastaaPoista
  11. Nyt tekisi kyllä mieli lähteä vähän kylpylään lilluttelemaan:) Hyvä että arvostelu on kattava ja kritiikkiäkin on tuotu rohkeasti mukaan. Palautetta kannattaa aina antaa kun palvelua on syytä kehittää:)

    VastaaPoista
  12. Täysin tuntematon paikka, mutta harvemmin tuolla suunnalla olemmekaan viime vuosi(kymmeninä) liikkuneet. Mutta ehkäpä tästäkin jää joku muistijälk: jos vaikka joskus olisi majoitukselle tarvetta tuolla suunnalla :-)

    VastaaPoista
  13. Pitkä kommentti katosi taivaan tyyliin. Tiivistetään. Lattiakaadot väärin tehtynä = erittäin ärsyttävää.

    VastaaPoista
  14. On aika kylmäävä, enkä edes puhu pakkasesta, vaan sijainnista ja monista kylpylän ihan aiheesta saamista miinuspisteistä. Minua kanssa ärsyttää kaiken maailman sängyn tunkeminen kiinni johonkin tolppaan, niin ettei pääse sulkemaan verhoja, vielä enemmän ärsyttää se, että valo loistaa sisälle huoneeseen, jos ei sulje niitä.

    VastaaPoista
  15. Tuo sänkyjuttu on raivostuttavaa jos se poistaa mahdollisuuden sulkea verhot! hyh! Olipas vallan pirteät tyynyt, heti ensimmäisenä pisti silmään kun avasi tämän postauksen :D Samaa sanon kuin Anna Tämä matka blogista Lattiakaadot väärin tehtynä = ärsyttävää. Muutoin näyttää mukavalta paikalta! :)

    VastaaPoista
  16. Kappas, tästä paikasta en ole kuullutkaan aikaisemmin. Ihan mukavan näköisiä huoneita tosin! Ihan varteenotettava vaihtoehto, jos tuonne päin sattuu olemaan suuntaamassa. :)

    VastaaPoista
  17. Oon Lappeenrannasta kotoisin, mutta ikinä ei ole tuolla tullut käytyä vielä. Vaikka pari frendiä on siellä töissäkin. Suomen lomilla tuntuu olevan aina tiukka aikataulu, mutta ehkä joskus!

    VastaaPoista
  18. Hyvä, rehellisesti kirjoitettu arvostelu. Kylpylästä olisi ollut kiva nähdä kuvia. :) Kokeilin suolasaunaa Pärnussa ja ihastuin, kiva tietää, että Suomestakin löytyy, mutta tulee tosiaan kalliiksi kylpyläreissu autottomalle. Outoa, ettei busseja mene kylpylän lähettyville.
    Nuo vaalenpunaiset tyynyt ovat söpöt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://www.matkakuume.net/2016/02/naura-holiday-club-saimaalla.html

      Tuolta löytyy kylpylästä kuvia ja toinen arvostelu paikasta. Mä en edes kehdanut kysyä, että saako kylpylässä kuvata ku itse en siellä viihdy kuin sen aikaa, minkä kestää kävellä saunamaailman puolelle.

      Poista
  19. Tosi kaunis rakennus! Mua kiinnostaisi päästä kokeilemaan suolasaunaa. Sen takia saattaisi jopa viitsiä maksaakin kylpylästä, jossa ei ole poreammetta, muuten ei. :D Erikoisruokavalioiden päälle ymmärtämättömyys on kyllä rasittavaa, erityisesti jos siitä seuraa kipujakin.

    VastaaPoista
  20. Pelottava ajatus, että hyvässä ravintolassakin voi saada gluteenitonta ruokaa, joka ei sitten olekaan gluteenitonta. En varmaan koskaan uskalla syödä enää hotelliravintoloissa! Mukava lukea hotelliarvosteluja, kiinnostavaa aina, mihin kukakin kiinnittää huomiota, mikä on kellekin tärkeää! (kulkuritarinat.net)

    VastaaPoista
  21. Keskusta-asuminen on hemmotellut minut niin piloille etten autoa edes omista ja jotenkin elän sinä harhaluuulossa, että julkisilla tosiaan pääsee mihin vain. Vaan eihän se tietenkään noin ole... Hienon näköistä tuolla kyllä on!

    VastaaPoista
  22. Jossain vaiheessa voisi tuolla käydä ihan mielenkiinnosta.

    VastaaPoista
  23. Kylpyläosastot ja höyrysauna ovat mukavia, mikäli väkeä ei ole liikaa. Mukavan kuuloinen paikka, jossa voisi hyvinkin joskus yöpyä. On kyllä ärsyttävän kaukana keskustasta, melkein sitten omalla autolla meno välttämätön.

    VastaaPoista
  24. Me ostettiin siskon kanssa äidille ja isälle 50-vuotishäälahjaksi matka juuri tähän kylpylään ja he tykkäsivät tosi paljon Olivat käyneet joka päivä hoidoissa ja vierailivat samalla reissulla mm. Lappeenrannassa, joka onkin ihana kaupunki. Ihastuivat niin paljon, että aikovat mennä tänä vuonna uudestaa. Itse en välitä kylpylöiden altaissa pulikoida, mutta kauneushoitoihin ja hierontoihin menisin mielelläni rentoutumaan.

    VastaaPoista
  25. Etelä-Karjala ei nyt ehkäpä ole se mun paikkani, mutta löyty tosta jotain mullekin. Gantin tekstiilit on aina makeita!

    VastaaPoista
  26. Kauniin ja jotenkin maalaisromanttisen näköinen hotelli :) Tuolla päin Suomea ei olekaan tullut käytyä joten tä oli hyvä vinkki - kiitos siitä!

    VastaaPoista
  27. Castle taitaa olla meillä vielä kokeilematta, mutta kaikissa muissa huoneissa ollaankin taidettu jo yöpyä. Ei näytä hassummalta, ehkäpä sinne ensi kerralla!

    Meille muuten järjestyi O'Learysista gluteeniton burgerintapainen, tosin piti erikseen pyytää että tekisivät sen gluteenittomaan leipään. Vaan onpa harmi että sulla ei mennyt tuo gluteenittomuusvaatimus putkeen, tuohan on suorastaan vaarallista, ja vähintäänkin pilaa olon. Toivottavasti palaute tosiaan otettiin vakavasti!

    VastaaPoista
  28. Toi lattiakaivo-ongelma on niin tuttu ja aina yhtä rasittava. Ei pysty pieni mieli ymmärtämään, että millä logiikalla se on välillä sijoitettu. Kuitenkin niin itsestäänselvä osa kylpyhuonetta, että luulisi sijoittelun toimivan jo omakohtaisilla kokemuksillakin. :D

    VastaaPoista
  29. Itse valikoin usein hieman erikoisempia ja persoonallisempia majapaikkoja, mutta etenkin ulkoa tämä rakennus näyttää kauniilta. Gant-henkisyys ei tee minuun vaikutusta, mutta osaan kyllä nähdä, että sellaiselle on paljon kysyntää. Lappeenranta noin muuten voisi olla kiinostava kesäkohde, siellä en olekaan vielä käynyt. Kyllä Suomessa tutkittavaa riittää!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...