Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tanjan matkassa

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Matkasuunnitelmat vuodelle 2016

Vasta helmikuun puoliväli ja mä suunnittelen jo matkoja vuodelle 2017, kun kerta pyöreitä täyttää niin pitäähän niitä sitten jossain juhlistaa. Mutta eletään tämä vuosi nyt ensin :)

2016 onkin alkanut kotimaan matkoilla, vuosi alkoi Levillä, sieltä Rukan kautta takaisin etelään. Oulussa, Turussa ja Lappeenrannassakin olen ehtinyt käymään.

Seuraava isompi reissu onkin edessä jo kuukauden päästä ja tällä kertaa suuntaan hieman kauemmaksi itään pienen mutkan kautta, koneenvaihto kun sattuu olemaan Norjassa. Ensimmäinen pysähdyspaikka reissulla tulee olemaan Bangkok, jossa olen jo muutaman kerran käynyt, mutta vielä siellä kaupungissa on nähtävää. Pari tehokasta päivää kierrellen temppeleitä, Asiatique on nähtävä ja loppuaika meneekin herkullisen ruuan ja altaalla makoilun äärellä.


Bangkokista suuntaan kaakkoon kohti itselleni uutta mannerta eli  Australiaan. Tällä kertaa tutustun vain Sydneyn lähialueisiin vajaan parin viikon ajan, koska matka jatkuu yhä... Sydneyssä kiehtoo ne tärkeimmät nähtävyydet, eli oopperatalo, Bondi ranta, Manlyn rannat ja kuppilat sekä hieman kauempana sijaitseva Blue Mountain.

Kuva Wikipediasta

Sydneystä matka jatkuu Tyynenmeren yli Celebrity Cruisesin aluksella Celebrity Solstice, jonka sisaraluksen kuvia voit käydä ihastelemassa täällä. Reitin varrelle osuu mm. Uusi-Seelanti, Uusi-Kaledonia, Ranskan Polynesia ja Hawaii, jossa vietän sitten pari viikkoa. Kotimatkalla pysähdyn Los Angelesissa ja kotona pitäisi olla toukokuun aikana.

Kesän suunnitelmat ovat vielä auki, haaveissa olisi lähteä työlomalle joko Italiaan tai Kroatiaan, verkot ovat jo heitetty vesille, saas nähdä tärppääkö :) Tietysti jos työrintamalla tapahtuu mullistuksia, niin kalenteria ei uskalla vielä ihan täyteen ympätä.

Syyskuussa on taas lähtö merten taakse, tällä kertaa suuntaan Chicagoon, jossa liityn Peter Pan Biken porukkaan ja testaan kuinka hyvin moottoripyörä pysyy käsissä muutaman ajamattoman vuoden jälkeen. Route 66 olisi tarkoitus ajaa loppuun asti muutamassa viikossa ja tietty siinä matkalla stopata näkemään Grand Canyon ja Las Vegas. Ja taitaahan se mun bucket listillä oleva Albuquerquekin olla matkan varrella.

Kuva Peter Pan Bike



Kunhan Ameriikasta kotiudun niin ehdin pikaisesti vaihtaa puhtaat vaatteet reppuun ja taas mennään, tällä kertaa äidin kanssa matkamessuilta bongatun tarjouksen perässä Istanbuliin.

Loppuvuoden suunnitelmat ovatkin sitten vielä täysin auki, joulu Lapissa kiehtoo niinkuin useampana vuonna tähän mennessä ja johonkin väliin on tungettava pakolliset päivä Tukholmassa ja Tallinnassa reissut.

Miltä sinun matkailuvuotesi näyttää?





29 kommenttia:

  1. Ihan mahtava reissuvuosi tulossa sinulla! Me ollaan nyt useampi joulu oltu jossain lämpimässä, mutta tälle vuodelle ajateltiin myös Lappia. Se olisi ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti kaikki toteutuu niinkuin pitäisi, tässä elämässä kun on oppinut, että kaikki ei mee aina suunnitelmien mukaan :D

      Poista
  2. No nyt on kyllä mahtavat suunnitelmat, ai että! Uusi-Seelanti on ehkä vaatimattomasti lausahtaen maailman kaunein paikka. Blue Mountainsin alueella on kaunista myös, ja Sydney on mukava kaupunki. Los Angeles yllätti mut täysin: en odottanut kovin paljoa, ja sitten viihdyinkin aivan loistavasti. Jos kiinnostaa, niin mun blogista löytyy postauksia näistä mainitsemistani paikoista. :) Upeaa reissuvuotta sinulle!

    VastaaPoista
  3. Sinun matkailuvuotesi näyttää erityisen hienolta! Itsellä vuosi alkoi Kuuballa, jatkuu Tukholmalla, Englannilla ja Italialla. Loppuvuosi on auki ja luulen, että korkeintaan joku pikku matka voi sinne sisältyä, sillä itsellekin vuoden 2017 alkuun osuu pyöreät vuodet ja luulenpa, että suunnitelmat alkuvuoteen alkaa olla hahmottumassa. no niistä aikanaan. Mukavaa reissuvuotta!

    VastaaPoista
  4. Nyt on reissusuunnitelmat kohdillaan! Ainakin itsestä tuo risteily sekä Route 66 kuulostaa tosi mahtavilta :-) On varmasti upea matkailun täytteinen vuosi tulossa.

    VastaaPoista
  5. Hyvältä kuulostaa tulevan vuoden suunnitelmat! Australia on aivan ihana paikka, samoin Uusi-Seelanti. Sydney on yksi mun suosikkikaupungeista, ja Blue Mountains alue on kaunista.
    Mä olen lähdössä Münchenin kautta Sveitsiin ens kuun alussa, vuoden muut reissusuunnitelmat on vielä kesken :)

    VastaaPoista
  6. VAU!! Mitä unelmamatkoja. Moottoripyöräily erityisesti kuulostaa hauskalta, vaikka tuo risteilykin on takuulla niin upea reissu, ettei tosikaan. Itselläkin on muutama ajamaton vuosi välissä isolla pyörällä, mutta jonakin päivänä olisi kiva lähteä moottoripyörän kanssa maailmalle :)

    VastaaPoista
  7. Sinullahan on suunnitelmat pitkällä. Meillä on näistä suunnitelmista varaukset tehty vasta toukokuun loppuun asti. Ehkä pitäisikin jo aktivoitua kesän ja alkusyksyn osalta.

    VastaaPoista
  8. Sinulla on hienoja reissuja tälle vuodelle odottamassa, erityisesti tuo risteilyreitti houkuttelisi ja onpa myös Grand Canyon omalla to do -listalla.

    Meidän tähän saakka varatut reissut ovat lyhyempiä ja suuntaavat Eurooppaan. Matkaamme aina perheenä ja lomapäiviä on käytettävissä vain se rajallinen määrä, joten sen mukaan täytyy mennä.

    VastaaPoista
  9. Mahtavat suunnitelmat, jee!!
    Mun suunnitelmissa on vasta pari jokseenkin lukkoon lyötyä juttua tälle vuodelle: keväällä Provenceen laventelipelloille, alkukesästä autohakureissu Lontooseen ja loppukesästä New York ja roadtrippailua Pennsylvaniassa. On sitä siinäkin mitä odottaa :). Takana jo reissut Suomeen ja Amsterdamiin eli ihan kiva alku vuodelle!

    VastaaPoista
  10. No ei näytä toistaiseksi yhtään niin mielenkiintoiselta kuin sun! Epäreilua. Ja Bangkokissa riittää kyllä aina nähtävää! :)

    VastaaPoista
  11. Aikamoisia matkoja kyllä suunnitteilla, varmasti upea reissuvuosi tulossa! Itse olemme vasta varanneet kesän matkan suomeen (ulkosuomalaisuuden huono puoli, lomilla pitää mennä Suomeen) ja syksyksi on lennot adelaideen, Australiaan. Ja siinä ne. Muuten varmaan reissataan tässä kotikulmilla eli tutustutaan Saksaan ja Hollantiin.

    VastaaPoista
  12. Ooooh ihania matkoja tulossa! Me itse asiassa taidettiin katsella tuon saman paatin risteilyjä viime vuonna. Päätettiin sitten kuitenkin vaan lentää Havaijille. Se on ihana! Ja Sydneyn ympäristössä on loputtomiin asti nähtävää, eli kahdessa viikossa ei kyllä varmasti kyllästy.

    VastaaPoista
  13. Mun matkavuoteni näyttää siltä, että tänä vuonna käyn Köpiksessä ja Hampurissa sekä Eestissä. Muusta en ole varma, Kalajoella pitää pistäytyä jossain välissä.

    VastaaPoista
  14. Ihan mieletön reissuvuosi sulla edessä! Tuollainen moottoripyöräreissu on takuulla elämys. Australiasta olen vähän kade ;) Meillä on pari lyhyttä reissua vasta suunniteltu tammikuun reissuputken jälkeen. Välillä on hyvä levähtää ihan kotona :)

    VastaaPoista
  15. No wau, aivan huikeita suunnitelmia! Todella matkailuntäytteinen vuosi edessä, kuulostaa hyvältä ja jännittävältä! :)

    VastaaPoista
  16. Mahtavan kuuloisia suunnitelmia! Mullakin on kaverin kanssa alustavia (mutta toivottavasti toteutuvia sellaisia) suunnitelmia tehty jo myös ensi vuodelle. Tuo Uusi-Kaledonia on kiehtonut mua pienestä asti, tapasin lapsena jonkun noin ikäiseni tytön, joka asui siellä. Kovin paljon enempää en asiasta muista, mutta nimi jäi pysyvästi mieleen kuin myös se, että oli outoa ymmärtää jonkun ihmisen asuvan NIIN kaukana Suomesta :D

    VastaaPoista
  17. Vauuu, ihan mahtavalta kuulostaa! Australiaan haluaisin itsekin. Itsellä vasta pari matkaa suunniteltuna tälle vuodelle (haaveita on kyllä pitkä liuta): ensi viikolla Barbadokselle ja eilen varattiin lennot Azoreille.

    VastaaPoista
  18. Oh my, tuo risteily. Ajattelin ensin, että vitsi miten hieno reissu sulle on tulossa mutta kun luin tuohon risteilyyn asti niin mun silmät syttyi vielä enemmän. :D En ole mikään suuri risteilijä (kiinnostaa toki, mutta en ole saanut aikaiseksi) ja tuo tyynenmeren ylitys on jo jotain ihan upeaa - kaikki unelmieni kohteet on siihen listattuna :) Ranskan Polynesia etenkin. Jään seurailemaan reissua, kiinnostaa kovasti!

    VastaaPoista
  19. Kuulostaa ihan huipulta! Super-reissuvuosi sulle tulossa. Vitsit, kun itse tietäisi edes, missä hiihdän ensi viikolla. :D

    VastaaPoista
  20. Mahtava reissuplani! Aina tekee mieli suunnitella mutta usein suunnitelmat heittää ihme kuperkeikkaa ja aina uusia yllättäviä reissuja tulee eteen :)

    VastaaPoista
  21. No onhan suunnitelmat! Kyllä lähtisin noista kohteista ihan mihin vaan. Etenkin tuo risteily houkututtaa. Varmasti seuraan tuota kokemusta.

    VastaaPoista
  22. Kateellisena luen kun jotkut osaavat olla noin ajoissa... Itse varailen kaiken aina viimetinkaan ja kiroilen tyhmyyttäni joka kerta... Keväällä olisi haaveena Amalfin rannikko Italiassa...

    VastaaPoista
  23. Päräyttävät reissusuunnitelmat, voi kääk! Kaipaan erityisesti noita Manlyn rantoja - sinne olisi päästävä takaisin ja pian!

    VastaaPoista
  24. Hienot on suunnitelmat! Aikamoinen reissuvuosi tulossa, jään odottamaan postauksia. :)

    VastaaPoista
  25. Aivan mahtavia suunnitelmia!! Etenkin tuo risteily kuulostaa sellaiselta, että kelpaisi todellakin minullekin :) Minulla ei ole tälle vuodelle vielä mitään reissuja suunniteltuna, koska kotiuduin juuri kolmen kuukauden reissulta enkä ole ehtinyt vielä suunnitella seuraavaa... Mutta eiköhän tänäkin vuonna ehdi tehdä vaikka mitä mielenkiintoista :)

    VastaaPoista
  26. no herranjumala - kyllä sulla on edessä niin kateutta herättävä vuosi että huh! matkaraportteja jo kieli pitkällä odottaen <3

    VastaaPoista
  27. Kuulostaa siltä että sulla on edessä huikea matkailuvuosi! Manlyn rantoja suosittelen minäkin ja siellä on myös todella suositeltava maisemareitti käveltäväksi, huikeat maisemat mm. Sydneyn satamaan :) Odottelen sun postauksia näistä mielenkiintoisista kohteista!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...