Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tanjan matkassa

lauantai 8. lokakuuta 2016

Bay Of Islands - Kun suunnitelmat muuttuvat viime minuutilla

Paihia Uusiseelanti


Olin varannut pitkän risteilyn Tyynenmeren yli noin vuotta aiemmin, joten matkan suunnitteluun oli reilusti aikaa. Tutkin Trip Advisoria, varustamon sivuja, Lonely Planetin kirjoja ja luin erilaisia keskustelupalstoja ja lopulta löysinkin juuri itselleni sopivan retken, jota oli kovasti kehuttu. Kokonainen päivä nauttien Bay Of Islandista mereltä käsin, purjeveneessä delfiinien hyppiessä ympärillä. Veneen omistajan kokkailuista ja hellivästä auringonpaisteesta nauttien. Sähköpostiviestittely yrityksen kanssa sujui hyvin ja luulin kaiken olevan hyvin, kunnes koitti se aamu jolloin laiva saapui Bay of Islandiin. Vielä samana aamuna olin lähettänyt sähköpostia siitä, että laiva on hiukan myöhässä ja olen tulossa, joten odottaahan retki minua. Ja näin luvattiin. Fiilikset olivat todella korkealla, sillä laivan lipuessa lähelle rantaa iso delfiiniparvi päätti tulla moikkaamaan aivan laivan vierelle. 


Vauhdilla ulos laivasta ja rantaan. Missään ei kuitenkaan näy purjevenettä. Paikallisilta oppailta kysymään, että missähän kyseinen vene mahtaa sijaita. Muutama puhelinsoitto ja selvisi, että vene odottaa minua Russelin satamassa, noin neljänkymmenen minuutin matkan päässä, joka olisi sisältänyt pari bussimatkaa sekä lauttamatkan. Yhtään paikallista valuuttaa ei ollut ja aloin laskemaan, mihin aikaan olisin perillä ja tulin siihen tulokseen, että kokopäiväretken supistuessa noin neljään tuntiin ei olisi tämä retki hintansa arvoinen.  Missään vaiheessa sähköpostittelua eikä yrityksen kotisivuilta selvinnyt se, että purjeveneen lähtösatama on jossain ihan muualla kuin minne risteilyalukset ankkuroituvat. Kyseessä oli kuitenkin retki merellä ja pieneen mieleeni ei edes tullut, etteikö purjevenettä olisi saanut lähemmäksi risteilyalusta. 

 
Itkua pidätellen ja Uusiseelantilaiset alimpaan hel#%&&iin manaten päätin kuitenkin lähteä käymään Paihian kylässä. Fiilikset olivat kyllä aikalailla nollassa joten ajattelin vain pikaisesti käydä kahvilla ja kävellä sitten takaisin laituriin, josta kyyti pelastusveneillä takaisin laivaan lähtee. Kahvia en kuitenkaan jäänyt juomaan, paikaliset kuppilat eivät siinä mielentilassa näyttäneet kutsuvilta ja jokapaikka oli täynnä samalla laivalla tulleita risteilymatkustajia, joten käännyin takaisin kohti laivaa ja omaa hyttiä. Matkalla kuitenkin huomioni kiinnitti pieni mökki rannalla, jonka seinässä oli mainos melontaretkistä. Joten ei kun sisälle!

Paihia kayaking

 Täällä Coastal Kayakersilla vastaanotto oli aivan mielettömän lämmin ja olin tervetullut seuraavalle retkelle, jonka lähtöön oli aikaa noin vartti. Paikan omistajan kanssa tulimme heti hyvin juttuun, johtunee varmaan siitä, että kyseistä yritystä pyörittää ruotsalainen nainen. Ja neljästä retkeläisestä kaksi sattui olemaan Suomesta. 


Noin kolmetuntisen retken aikana meloimme Harurun vesiputoukselle ja pidimme kahvitauon paikallisen hotellin pihalla. Paikallisopas kertoili alueen historiasta ja eläimistä, lintuja näimme todella paljon. Maisemat tällä joella olivat todella upeat ja suosittelen lämpimästi melontaretkeä. Mutta jos menet yksin, niin muista vuoroveden vaihtelut, ne ovat tällä alueella suuret. 

Bay of islands new zealand

Bay of Islands haruru falls

Bay of Islandsin aluella on paljon muutakin näkemistä ja kokemista, mutta en olisi voinut parempaa päivää viettää kuin meloen.  

Ps. Kuten huomaatte, keli ei taaskaan ollut suosiollinen. Sateelta kuitenkin vältyin tänä päivänä, mutten kastumiselta.
Ps. Kyseinen purjehdusyritys on muokannut kotisivujaan ja nykyään sieltä löytyy maininta siitä, mistä ja monelta vene lähtee. 
Bay of Islands low tide8 kommenttia:

 1. Huh, onneksi peruuntuneen retken tilalle löytyi muuta mielekästä tekemistä! Aikataulusählingit ovat aina vähän ikäviä, ja tiedän kyllä kokemuksesta, että jos jokin suunniteltu ja odotettu juttu menee mönkään, niin kaikki muu vaikuttaa hetken ihan toisarvoiselta... No, matkailu onneksi opettaa kestämään nämäkin "kärsimykset"! ; ) ***sateenmuruja.com***

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, pikkuhiljaa alkaa ketutus helpottamaan. Olisin ihan oikeasti halunnut nähdä ne delfiinit ja alueella on kuulemma myös pingviinejä, jotka nyt sitten jäi näkemättä. Onneksi kyseinen yritys on nyt päivittänyt sivujaan ja toivottavasti jatkossa osaavat kertoa risteilymatkustajille, ettei heidän laivansa lähde läheltäkään...

   Poista
 2. Voi ei mikä inhottava sattuma. No, onneksi löysit tilalle mielenkiintoista tekemistä, ei tuo melontaretkikään hassummalta näytä. :) Olis muuten kiva, jos kuvat näkyisivät isompana, sillä suureltakin pöytäkoneen näytöltä niiden katsominen oli vähän hankalaa tiiraamista.

  VastaaPoista
 3. Voi ei, aika ikävästi kävi. Toisaalta kivalta tuo melontaretkikin kuulostaa, joten hyvä ettei mennyt päivä ihan pilalle!

  VastaaPoista
 4. Ikävä juttu! Saitko rahat takaisin vai olitko vielä ehtinyt maksaa purjehdusta? Onneksi löytyi tilalle melontaretki. Sekin kuulosti aika kivalle. Matkoilla tosiaan sattuu ja tapahtuu. Mun blogissa kans tapauksia, jotka eivät tapahtuhetkellä niin kivoja, mutta nyt jo naurattaa.

  VastaaPoista
 5. Eikä! Erikoista kyllä että tuo purjehduksen järjestäjä ei varmistanut tuota satamaa, sillä paikat missä risteilijät käyvät niin niissä kyllä tiedetään alusten tuloajat ja päivät, jolloin osataan odottaa asiakkaita. Kiva kuulla että kuitenkin sait jotakin muuta kivaa tekemistä ja nuo maisemat näyttävät vähintään yhtä upeilta!

  VastaaPoista
 6. No rapatessa roiskuu, vai miten se meni ja tekevälle sattuu. Onneksi löysit tilalle korvaavaa ja mitä ilmeisemmin oikein mukavaa tekemistä :)

  VastaaPoista
 7. Voi että mikä harmi, mutta onneksi löysit mukavaa tekemistä! Kyllä joskus reissussa on oikeasti niin uskomattomia juttuja ja joka asia pitäisi ymmärtää kysyä ja varmistaa varmistammisen päälle, ettei tälläisiltä väärinkäsityksiltä ym. vain voi välttyä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...