Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tanjan matkassa

keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Kohti uutta ja tuntematonta - kuinka Etelä-Amerikan risteilystä tulikin parin kuukauden matka.

Sain alkukesästä soiton We Love Cruises- matkatoimiston pojilta ja edellisen risteilyn kuulumisten kyselemisen ohessa kuulin hyvästä tarjouksesta joulun ja uudenvuoden ajalle ja kuten tyypillistä, ilman miettimisaikaa varasin sitten taas itselleni risteilyn. Alkuperäisen suunnitelman mukaan hyppäisin laivaan jouluaattona Chilen Valparaisosta mutta lentoja etsiessäni tajusin, että kaksi peräkkäistä risteilyä tulee halvemmaksi (ja turvallisemmaksi kuin yksin reissaaminen mantereen halki) ja samalla pääsisin kokemaan miltä tuntuu risteillä Panaman kanavan läpi, joten yksi muuttui taas kahdeksi. Ja loppujen lopuksi kuitenkin matkustan yksin pitkin poikin manteretta...

Lähdön tunnelmissa Helsinki-Vantaalla :D

Edelliselle risteilylle valmistautuessani olin lukenut kohteista etukäteen ja fiilistelly retkiä varaillessa mutta tällä kertaa valmistautuminen jäi todella vähiin kiireiden ja hektisen elämän takia. No, tätä kirjoittaessa istun Lontoossa Gatwickin kentän loungessa ja ensimmäinen reissun 14 lennosta on takana. Mietit varmaan kuinka ihmeessä noin monta lentoa?

No.1 Lounge Lontoon Gatwickin lentokentällä
Risteilyt päättyvät Argentiinan Buenos Airesiin ja koska Argentiinassa ollaan, niin pitäähän Mendozan viinialue ja Iguazun putoukset nähdä. Bussilla näihin matkoihin olisi kulunut lähes 4 vuorokautta ja hinta oli hyvin lähellä lentoja, joten aikataulullisista syistä matkareitiksi valikoitui Buenos Airesin jälkeen Mendoza, josta lennän Cordoban kautta Argentiinan puolelle putouksia. Ja taas hinnan ratkaistessa seuraava lento lähteekin Brasilian puolelta, näiden kahden lentokentän välimatka on huimat 30km. Pikaisella taksimatkalla saan bongattua myös Paraguayn. Suoria lentoja täältäkään ei kohtuuhinnalla löytynyt Miamiin ja pieni olkapäällä istuva maabongari-Tanja huhuili mahdollisuudesta poiketa matkalla Boliviaan ja sinnekään ei suoralla lennolla pääse :D

Sateinen ja kylmä Helsinki-Vantaan lentoasema aamuvarhaisella

Kotimatkalla pysähdyn vielä lyhyelle visiitille El Salvadoriin ja norjalainen kuljettaa Floridasta Helsinkiin parilla lennolla, kaiken kaikkiaan matkalla tulee 14 lentoa, 30 risteilypäivää, 11 itselleni uutta maata ja lukemattomia tunteja lentokentillä. Onko tämä kaikki kuitenkaan sen arvoista?

Se selviää tammikuun lopulla kun suuri Etelä-Amerikan seikkailuni on loppusuoralla. Sitä ennen voit seurata seikkailuani täällä, Facebookissa tai Instagramissa.





4 kommenttia:

  1. Oikein hyvää matkaa, kuulostaa huikealta matkalta. Toivottavasti pääset matkan varrelta päivittämään edes pikaisesti kuulumisia!

    VastaaPoista
  2. Upealta ainakin kuulostaa!! Risteilyn lisäksi odotan innolla Mendozan alueesta juttua, sinne ehkä itsekin voisin suunnitella matkaa jossain lähitulevaisuudessa. (Pystyyköhän tuota enää epämääräisemmin sanomaan...?)

    VastaaPoista
  3. Buenos Aires, Mendoza ja Córdoba on entisiä kotipaikkoja, joten jään mielenkiinnolla seuraamaan sun seikkailua. :) Huippua reissua!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...