Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tanjan matkassa

torstai 21. heinäkuuta 2016

Temppelikierroksella Bangkokissa - Wat Arun ja Wat Pho

Bangkok ferry

Bangkok river Wat Arun

Wat Arun - Aamunkoiton temppeli

Aamunkoiton temppeli kohoaa Bangkokin tunnetuimpana maamerkkinä Chao Phraya-joen länsirannalla ja kutsuu matkailijoita kiipeämään portaita korkealle torniinsa prangiin. Temppelialueella kannattaa vierailla joko auringonnousun tai -laskun aikana, silloin temppelialue on parhaimmillaan. Kiinalaisella posliinilla päällystettyt seinät hehkuvat upeissa väreissä auringonsäteiden osuessa niihin.

Bangkok temppeli


Wat Arun Bangkok


Temppeli on oikeastaan pakkokohde jokaisen turistin Bangkokin to do-listalla ja sijaitseehan se hyvin lähellä toista upeaa temppeliä, Wat Po:ta, josta juttua hieman alempana.

Wat arun on tunnettu prangista, joka kohoaa noin 80 metrin korkeuteen. Käyntini aikana maaliskuussa 2016 temppeli oli korjaustöiden alaisena, joten tornin korkeimmalle huipulle ei päässyt kiipeämään ja vaikka oliskin, niin näillä reumaisilla polvilla sinne olisi ollut turha edes yrittää. Ylöspäin vielä portaita jonkin verran pystyin kiipeämään, mutta olisittepa olleet näkemässä kun yritin laskeutua alas, istuvilteni porras kerrallaan tuskanhien ja korkeanpaikan kammon jyllätessä ja aasialaisten turistien nauraessa epätoivoiselle yritykselleni. Tilannetta ei yhtään helpottanut vierestäni portaita alas juossut munkki kaavussaan.

temppeli Bangkok

Wat Arun Bangkok


temppeli Bangkok

Wat arun on erittäin vanha temppelialue, joka rakennettiin ennen Bangkokin kaupungin perustamista pääkaupungiksi, rakennustyöt ovat aloitettu 1700-luvulla ja korkea prang rakennettiin kuningas Rama III aikana vuosien 1824 - 1851 välillä.

temppeli Bangkok

buddha Bangkok temppeli

Alueella on muutakin nähtävää kuin prang esimerkiksi bot pääkappeli. Sinne kulkevaa porttia vartioi kaksi yaksha-demonia. Hyvin upea bot on muurien sisäpuolella ja muurissa on noin 120 kullattua Buddha-patsasta. Yaksha Bangkok temple


Wat PhoBangkok temppeli

Wat Pho on Bangkokin laajin ja vanhin temppelialue. Tältä alueelta löytyy hierontakoulu, jossa koulutetaan perinteisen thaihieronnan taitajia sekä tunnettu Thaimaan pisin lepäävän Buddhan patsas. Paikalla on ollut perimätiedon mukaan temppeli jo 1500-luvulla, mutta nykyinen Wat Pho perustettiin 1781.

Temppelin ihan ehdottomasti tunnetuin asia on 46-metrinen kullattu Buddhan patsas. Ennen temppeliin sisälle menoa ulkopuolelta löytyy kasseja, joihin sujautettuasi kenkäsi voit siirtyä sisälle. Kun astut sisään, alat kuulemaan kilinää. Tämä ääni tulee siitä, kun ihmiset pudottavat kolikoita pieniin kuparikippoihin tuomaan onnea. Näillä rahoilla temppelin ylläpito mahdollistuu.

Wat Pho Bangkok

Wat Pho temppeli Bangkok

Bangkok temppelit Buddha

Kun olet kulkenut patsaan ohi, kiinnitä huomiota patsaan jalkapohjiin. Ne ovat helmiäisillä koristellut ja samalla patsaan huolellisimmin työstetyin yksityiskohta. 
Wat Arunin sisäänpääsymaksu oli maaliskuussa 2016 50 bath ja Wat Phon 100 bath (sisältää vesipullon). Ensimmäinen on avoinna päivittäin klo 8.30 - 18.00 ja jälkimmäinen puoli tuntia myöhempään. Pukeutuminen tulisi olla olkapäät ja polvet peittävää, portilta saa vuokrata peittävämmän kaavun, jos pukeutuminen ei ole riittävää temppelin työntekijöiden mielestä.

11 kommenttia:

 1. Näissä on tullut vierailtua. Bangkokin temppelit ovat ihan mukavia pakopaikkoja kaupungin melulta ja hälyltä. Tosin mulla on temppelikiintiö tullut nyt viime vuosina melkolailla täyteen, seuraavalla Bangkokin vierailulla saattaa jäädä välistä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Bangkokissa on niin paljon muutakin, shoppailua, yöelämää, ruokaa, ihmisiä, markkinoita kuin pelkkiä temppeleitä :D

   Mä taidan seuraavalla reissulla keskittyä vaan itseni hemmotteluun...

   Poista
 2. Siis vau! En ole koskaan käynyt Bangkokissa mutta aivan mieletön tuo temppeli! Tuonne pitäisi kyllä päästä kierrokselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa ja Bangkok yksi niistä :) Nuo kaksi temppeliä on hyvin helposti "löydettävissä" mutta jos haastetta haluaa, niin nämä eivät ole kaupungin ainoita näkemisen arvoisia.

   Poista
 3. Hieno temppelialue. Kyllä Bangokkiin on päästävä joskus. Hienoja erityisesti nuo posliinipäällysteiset. Kuinka paljon on koristelussa mahtanut kulua aikaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä mitään käryäkään :D Enkä edes mistään tuota tietoa saanut kaivettua esille...

   Poista
 4. Wat Arunissa en ole tainnutkaan käydä, tai jos olen, sen on täytynyt olla ensimmäisellä Bangkokin reissullani 10 vuotta sitten, enkä sitä enää muista. Mutta Wat Pho'ssa kävin viimeksi helmikuussa, mutta en kylläkään saanut sisäänpääsylippuun kuuluvaa vesipulloa :/

  VastaaPoista
 5. Wat Arun näyttää tutulta, näinköhän oon ehkä käynyt siellä, en kyllä varmasti muista... Bangkokissa ei ole tullut käytyä pitkään aikaan. Mutta Thaimaahan tulee kyllä vielä varmasti palattua, sitten haluan kyllä käydä tsekkaamassa nämä molemmat.

  VastaaPoista
 6. Thaimaan reissulla temppelialueen näkeminen on kyllä must :)

  VastaaPoista
 7. Onpa mielenkiintoista! Thaimaata tulee usein ajateltuna nimenomaan rantalomakohteena, ja siksi on hauska lukea sen tarjoamista kulttuurimatkailumahdollisuuksista.

  VastaaPoista
 8. Nämä on kyllä upean näköisiä paikkoja. Ehdottomasti menisin jos ikinä Thaimaaseen tie vie. Siinä maa joka on minulle vielä täysin tuntematon.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...