Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tanjan matkassa

perjantai 15. heinäkuuta 2016

Celebrity Solstice - Specialty restaurants


Celebrity Solstice aluksella on monipuolisen buffeen ja pääravintolan Grand Eparnayn lisäksi myös erikoisravintoloita, joissa tuli risteilyjen aikana käytyä hyvin useasti. Minulle ruoka-aineallergisena ja gluteenitonta ruokavaliota noudattavana oli huomattavasti helpompi asioida pienissä ravintoloissa, joissa henkilökunta oppi muistamaan toiveeni jo ensimmäisen käynnin jälkeen ja vältyin pääravintolan toiveelta tilata ruokani jo edellisenä iltana etukäteen. Koin itse hankalaksi päättää päivää etukäteen, mitä haluaisin syödä ja olisinkohan sitten kuitenkaan nälkäinen kun ruoka-aika koittaa.

Erikoisravintoloihin voi ostaa paketteja jo ennen risteilyä tai paikan päältä, hinnassa ei juurikaan ole eroa. Ensimmäisenä risteilypäivänä kummallakin risteilyllä hyttiini oli toimitettu kortti, jolla sai ensimmäisen illan katemaksusta 50% alennuksen, joten tämä etu kannattaa käyttää. Normaalisti katemaksut ovat ravintolasta riippuen noin 40-45Us $ per henkilö.

Celebrity Solsticella on valittavana kolme erikoisravintolaa; Murano, joka tarjoilee perinteistä ranskalaisen keittiön tyylistä, Tuscan Grille, joka taasen on italialainen ja Silk Harvest aasialaisen fuusiokeittiönsä antimilla. Näiden lisäksi laivalta löytyy Bistro on 5, jonka listalta löytyy salaatteja, voileipiä ja creppejä (katemaksu 10$ / hlö), Aqua-class asiakkaiden Blue ja sviittiasiakkaiden Luminae.

Kerran pari risteilyn aikana näissä ravintoloissa on tarjolla myös lounas, ajankohta löytyy hytteihin päivittäin jaettavasta lehdestä ja ruokalista lounasaikaan on supistettu versio täydestä listasta. Ensimmäisen risteilyni aikana otin viiden illan paketin, joka maksoi laivalta ostettuna 159$ ja toiselle risteilylle 9 illan paketin, joka sisälsi myös rajoittamattoman määrän lounaita ja illallisia Bistro on 5:ssä hintaan 219$. Näiden lisäksi olin onnekas, sain kutsun kapteenin pöytään Staff Captain Iliaksen seuraan ja lounastamassa kävin muiden yksin matkustavien rouvien kanssa pariin otteeseen.

Ensimmäinen kokemukseni Muranosta oli katkeran suloinen. Olin ravintolaan mennessä jo valmiiksi väsynyt ja nälkäinen ja meinasin purskahtaa itkuun kun näin listan. Ensinäkemältä en löytänyt mitään mieleistä syötävää ja sanoinkin tarjoilijalleni Georgelle, että taidan tuhlata aikaani ja rahojani tässä paikassa, mutta keskusteltuani hetken kokki Shaunin kanssa päädyimme yksimielisyyteen illan menusta ja loppujen lopuksi Muranosta tuli lempiravintolani. Yksin istuessa ehtii kiinnittämään huomiota kaikkiin pikkuseikkoihin, kuten hovimestarin kokoa liian pieneen takkiin (selvisi risteilyn aikana hänen intohimonsa salitreenaamiseen) tai ravintolan henkilökunnan sisällä vallitsevaan hierarkkiaan.


Muranon alkuruokalistalta kokeilin mm seuraavia annoksia:


Warm Goat Cheese Soufflé
Smoked Tomato Coulis, Parmesan Cream, Basil Pesto


 Pork Belly
Parsnip Purée, Caramelized Apples, Calvados Jus


Pääruokalistalta kokeiluun päätyivät

Châteaubriand for Two*
Fricassée of Baby Vegetables, Béarnaise & Cabernet Sauce
 Heirloom Tomato & Buffalo Mozzarella Salad
Granny Smith Apple, Cantaloupe Micro Basil & White Balsamic Emulsion


Herb Crusted Lamb Rack
Pea Purée, Tomato Confit, Baby Carrots, Spice Meatball, Garlic Jus





Ja jälkiruuaksi aivan mielettömän upean makuinen jälkiruokakimara ja tämäkin täysin gluteenittomana.


Palvelu Muranossa oli jotain käsittämättömän upeaa, henkilökunta todella ystävällistä ja haikeudella jään odottamaan seuraavaa kertaa kun pääsen tämän ammattitaitoisen tiimin palveltavaksi.


Tuscan Grille oli ensimmäisen risteilyiltani valinta ja pihvinnälkäiselle paikka on loistava. Täällä ruokavalioni otettiin huomioon ja vain pienillä muokkauksilla löydettiin sopivat annokset ilman turhaa häsläämistä.

Solo travellers lounaalta ja kyseessä ei siis ollut sinkkujen vaan yksinmatkustavien tapaaminen.


Carpaccio di Manzo
(Filet Mignon Carpaccio)
Sun-dried tomato & kalamata olive tapanade

Bisteca Tartare
(Steak Tartare)
Dijon mustard, capers, parsley, onion, parmesan cheese, black pepper vinaigrette & crispy potato chips



Insalata di Formaggio di Capra
(Goat cheese salad)
Fried goat cheese, arugula, toasted pine nuts & balsamic vinaigrette
(tätä annosta on muokattu siten, että vuohenjuustoa ei ole kuorrutettu eikä paistettu)


Pomodoro e Mozzarella di Bufala
(Bufala Mozzarella and Tomato)
Extra virgin olive oil, aged balsamic vinegar and garlic focaccia


Risotto allo Zafferano
(Golden Saffron Risotto)
Asparagus, roasted cherry tomatoes & parmigiano-reggiano

Bistecca Toscana "Rib Eye"
Blackened angus ribeye steak


Tiramisu ilman keksejä :)

Creme brulee


Laivan kolmas erikoisravintola on Silk Harvest, jossa vaikutteita listalle on saatu aasian maista. Listalla on niin sushia kuin perinteistä thaimaalaista pad thaita, vietnamilaisia makuja sekä curryja. Valitettavasti ravintolan valaistus on erittäin hämärä ja kamerani ominaisuudet eivät olleet parhaimmillaan, joten täältä vain yksi kuva.



Laivalla järjestetään pidemmillä risteilyillä ainakin yksi päivä, jolloin pääsee tutustumaan erikoisravintoloiden tarjontaan. Kokit esittelevät kunkin ravintolan kaikki annokset ja mieleen juolahtavia kysymyksiä saa käydä esittämässä.

Silk Harvest

Tuscan Grille


Murano


Toivottavasti kuvat saivat veden herahtamaan kielellesi. Ilman iltoja erikoisravintoloissa moni makuelämys olisi jäänyt kokematta ja monta kokemusta köyhempänä olisin tullut reissusta pois. Ja ei, matkalla tulleet kilot eivät tulleet erikoisravintoloista ;)

9 kommenttia:

  1. No näyttääpä ihanalta, ja vaikuttaa paikalta, jossa henkilökunta tuntee myös erikoisruokavalioita! Maistuis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä postaan jossain vaiheessa juttua eräästä suklaakakusta, sitten huomaat miten mahtava henkilökunta tuolla laivalla on :)

      Poista
  2. Tunnistan tuon väsyneenä hyvään ravintolaan syömään menemisen tunteen. Siinä sitä katselee ruokalistaa ja kaikki nyppii. Miksi tuossa on tuota, ja tuostakaan en tyykkää. Siinä on henkilökunnalla suuri merkitys, että saa asiakkaan verensokerin nopeasti nousemaan ja kasattua menun ilman säätämistä : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, eka ilta Muranossa oli ihan kauhea. Mä meinasin itkeä ja tarjoilija oli kiukkuinen ku olen niin nirso. Loppujen lopuksi ku juttelin kokin ja ravintolapäällikön kanssa niin päästiin sellaiseen lopputulokseen, että ainakin mä olin tyytyväinen, keittiöstä en niin tiedä :D

      Loppuristeilystä kävi vielä niin hauskasti, että kun mentiin "sinkkuristeilijöiden" kanssa lounaalle Muranoon, niin mun ei tarvinnut edes tilata, kun George (tarjoilija) sanoi, että mun tilaus on jo tehty. Sain ihan mielettömän upean makuisia lampaan kyljyksiä ja kun olin syönyt sen annoksen, samantien tuotiin uusi annos eteen, kun kuulemma tykkään lihasta :)

      Ja chateubriand oli tarkoitettu kahdelle hengelle, yllättäen koko lihakasa tuotiin mulle vaikka yksin olin syömässä :) Todellakin rahalle vastinetta!

      Poista
  3. Olen aina arkaillut risteilyjä siitä syystä, että tykkään kokeilla erilaisia ruokia ja ravintoloita ja olen pelännyt laivojen ruokatarjonnan käyvän turhan yksitoikkoiseksi. Tän kuvakavalkadin perusteella mulla on kyllä ollut täysin turha pelko :) Mahtavan näköisiä annoksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Celebrity Solsticella oli kaikenkaikkiaan 14 baaria ja ravintoloitakin ihan tarpeeksi: buffee (missä siis vaihteli joka ilta teema, sen lisäksi siellä mm pizzaa, pastaa, salaatteja, aamupalaa), pääravintola joka ilta vaihtuvine á la carte-annoksineen, neljä lisämaksullista erikoisravintolaa, sviittiasiakkaiden Luminae, Aqualuokan matkustajien Blue, kahvila herkkuineen, ulkokannella joku burger-grilli, hyttiin saa tilattua ruokia ja aamupalan ja spa-osaston kahvilasta saa "terveellistä aamupalaa"...
      Alkuun tilasin hyttiin aamupalan, mutta kyllästyin aika pian ja aloin käymäään buffassa syömässä ihan vaan hedelmäsalaattia ja jogurttia kahvin kanssa. Näin jäi sitten tilaa lounaalle ja illalliselle :D

      Poista
  4. Vau mikä herkutteluristeily sulla on ollut! Täytyypä tutustua taremminkin tähän sun matkaan! Ja tosi kiva, että on saatettu yhteen yksin matkustavat leidit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirveästi en oo vielä ehtinyt kirjoittelemaan risteilystä, mut pikkuhiljaa. Ihme, etten tuon mässyttämisen takia kerännyt kuin pari kiloa extraa kuukauden aikana. Oon kuullut kauhutarinoita viikon Karibian risteilyistä, tyyliin +3kg / vko...

      Yksin ei oo kiva syödä, joten solotravellers lunch oli ihan loistava keksintö, käytiin kyllä pelaamassa petanquea ja drinkeilläkin, eikä vaan syöty!

      Poista
  5. Vitsit! Ihanan näköisiä annoksia, varsinkin nuo jälkkärit. Mitenhän mulle kävisi tuollaisella risteilyllä kun tarjolla on noin paljon ruokaa. :) Ja valinnan varaa näyttää olevan monen moista. Nam Nam!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...